/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fq%2Ff%2Fo%2Ftemp-gvbvplkaidcfpkvedpam%2Fzrl16q%2Fstress-391657_1920-3.jpg)
Van de week sprak ik een thuiswerker. Hoe gaat het ermee en waar loop je tegenaan. Zijn verhaal was kort en bondig. Ik wordt gek van mijn manager. Ik word behandelt als een kleuter. Moet 2x per dag rapporteren wat ik doe en wat ik heb gedaan. Helaas is het nooit goed. Mijn werktempo moet omhoog, maar dat zegt hij tegen al mijn collega's. Er zijn erbij die tot laat in de avond doorwerken, omdat ze bang zijn om hun baan te verliezen.
Hij voelt zich niet begrepen en de lat ligt een stuk hoger dan op kantoor. Hij neemt geen tijd voor de lunch en het drinken schiet er ook vaak bij in.
Onbegrijpelijk. We kunnen de boog niet de hele dag gespannen houden. Een pauze is een wettelijke bepaling en dat is met een reden. Thuiswerkers hebben het al zwaar. Managers een beetje respect is wel op zijn plaats. Je werknemers zullen meer presteren als ze hun pauzes mogen houden en daarbij zal de werkproductiviteit omhoog gaan. Ga met je werknemers in gesprek, maak een reële planning, zorg dat ze hun pauzes pakken, dan zit je straks niet met zieke, overwerkte of depressieve werknemers.
Reactie plaatsen
Reacties